Принц Уилям направи първия си публичен коментар по повод диагнозата на

...
Принц Уилям направи първия си публичен коментар по повод диагнозата на
Коментари Харесай

Принц Уилям с първи думи за диагнозата на крал Чарлз III

Принц Уилям направи първия си обществен коментар по повод диагнозата на крал Чарлз III. БЛИЦ напомня, че в понеделник от Бъкингамския замък оповестиха, че английският монарх е болен от рак.

След разкритието се наложи Уилям да анулира почивката си и да поеме част от обществените отговорности на краля. Принцът на Уелс се беше отдръпнал от публичните прояви, с цел да се грижи за брачната половинка си Катрин, която претърпя планова коремна интервенция преди месец.

Принцът, който е и първи правоприемник на купата крал, участва на благотворително събитие за набиране на средства за въздушни коли за спешна помощ.

„ Искам да употребявам тази опция и да благодаря за благите пожелания за Катрин и татко ми. Особено през последните дни. Това значи доста за всички нас “, сподели Уилям при започване на речта си.

След това се пошегува, че е решил да посети благотворителното събитие за въздушни коли за спешна помощ, с цел да избяга от „ медицинските вести “ през последните седмици.

Той не даде повече детайлности за здравословното положение на краля.

Междувременно от „ Даунинг стрийт “ 10 оповестиха, че се чака министър председателят Риши Сунак да организира телефонен диалог с Чарлз III. Подобни вести нормално не се оповестяват обществено, само че в тази ситуация това е било позволено от двореца след разискване с „ Дайнуниг стрийт “.

След като диагнозата на Чарлз III стана ясна за обществеността се появиха доста въпроси дали ежеседмичната визита с премиера ще се състои оттук насетне.

На този въпрос към момента няма формален отговор.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР